KOKOSINĖ SRIUBA KOKOSINĖ SRIUBA
2-3 valg.š. extra virgin alyvuogių aliejaus
4 česnako skiltelės
½ raudono svogūno
1 paprika
Apie 300 g žaliųjų pupelių (naudoju iš skardinės)
1 skardinė (400 g) kokosų pieno
500 g krevečių
Prieskonių mišinys
1 valg.š. kario
½ arb.š. kumyno
1 arb.š. kalendros
1 arb.š. ciberžolės
1 cm šviežio tarkuoto imbiero
2 raudonos kapotos aitriosios paprikos (čili pipirų)(išmeskite sėklas)
žiupsnelis mineralinės druskos
(Galima aitriąją papriką praleisti, jeigu norisi švelnesnio sriubos varianto)
· Susmulkinkite sovgūną ir išspauskite česnaką. Pakepinkite juos aliejusje keletą minučių ant vidutinės ugnies kol svogūnas suminkštės.
· Suberkite papriką ir pupeles ir virkite dar 5 minutes.
· Suliekite prieskonius ir kokosų pieną. Leiskite viskam palengva virti keletą minučių, kol viską maišote. Tada įmaišykite krevetes.
· Nukelkite puodą nuo viryklės. Galima dar užlieti žaliosios citrinos prieš patiekiant.
· Aitrioji paprika priduoda stiprumo ir šilumos.
· Super sriuba, tokia netradicinė ir paprasta. Skani ir kitą dieną jeigu likučius užsisaugosite šaldutuve.
Ši sriuba man labai patinka, nes joje ir šiluma ir
egzotika viename. Tai azijietišką virtuvę primenantis patekalas, bet
neišsigąskite ingredientų jai rasite bet kur. Ši nesudėtinga
sriuba patinka net ir tiems, o ypač vaikams, kurie nemėgsta žuvies.
Ingredientai:4 porcijos4 česnako skiltelės
½ raudono svogūno
1 paprika
Apie 300 g žaliųjų pupelių (naudoju iš skardinės)
1 skardinė (400 g) kokosų pieno
500 g krevečių
½ arb.š. kumyno
1 arb.š. kalendros
1 arb.š. ciberžolės
1 cm šviežio tarkuoto imbiero
2 raudonos kapotos aitriosios paprikos (čili pipirų)(išmeskite sėklas)
žiupsnelis mineralinės druskos
(Galima aitriąją papriką praleisti, jeigu norisi švelnesnio sriubos varianto)
Gaminame:
·
Supjautykite papriką ir žaliąsias
pupeles per pusę.· Susmulkinkite sovgūną ir išspauskite česnaką. Pakepinkite juos aliejusje keletą minučių ant vidutinės ugnies kol svogūnas suminkštės.
· Suberkite papriką ir pupeles ir virkite dar 5 minutes.
· Suliekite prieskonius ir kokosų pieną. Leiskite viskam palengva virti keletą minučių, kol viską maišote. Tada įmaišykite krevetes.
· Nukelkite puodą nuo viryklės. Galima dar užlieti žaliosios citrinos prieš patiekiant.
· Aitrioji paprika priduoda stiprumo ir šilumos.
· Super sriuba, tokia netradicinė ir paprasta. Skani ir kitą dieną jeigu likučius užsisaugosite šaldutuve.
Šaltinis:
Berit Nordstrand Mat til Sinns. Fraiva. 2013.
Komentarai
Rašyti komentarą