Tai labai gera užkanda sušalus ar išalkus. Stipri ir pilna karštų daržovių bei gero riebaliuko iš kvapnios šoninės. Galima, tikrai galima kartais! Juk tai Low carb. Vietoj šoninės galima vartoti ir virtą arba rūkytą karką.
4 porcijos
600-700 g šoninės supjaustytos gabalėliaisSviesto kepimui
1 svogūnas
1 poras
1 raudona paprika
2 česnako skiltelės
1 skardinė hermetiškai uždarytų kapotų pomidorų
1 arb.š. stambiai maltų pipirų
3-4 lapeliai šviežio arba 1 arb.š. džiovinto šalavijo
2 arb.š. sojos padažo
Gaminame:
Guldykite šoninės gabalėlius į šaltą keptuvę su
sviestu. Lėtai kaitinkite. Apkepinkite šoninės gabalėlius iki traškumo. Išimkite šoninę
iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės nusivarvėti. Supjaustykite svogūną, porą ir papriką gabalėliais ir smulkiai sukapokite česnaką.
Pakepinkite svogūną ir česnaką didelėje keptuvėje, kol
svogūnas taps skaidrus. Berkite porą, papriką, pomidorus ir
prieskonius į keptuvę.
Viską užkaitinkite iki virimo ir visai sumažinę ugnį
leiskite viskam pasitraukti skonių ir kvapų 10-15 minučių.
Pagardinkite viską druska ir prieskoniais, guldykite
šoninės gabalėlius ant daržovių ir leiskite gabalėliams sušilti.
Kaip ten italai sako? Molto buona! Labai gerai!
Šaltinis: 1
Komentarai
Rašyti komentarą