Tai labai nesudėtingas žuvies pirštelių receptas.
Kai juos paragausite, į
senuosius pirštelius nenorėsite net žvilgtelėti. Šiuose piršteliuose nėra nei glitimo,
nei kokio kito priedo, kuris pakeltų cukraus lygį jūsų kraujyje iki pat
dangaus, o vėliau blokštų žemėn. Šie piršteliai yra maistingi, nes
yra pilni baltymų ir gerųjų riebalų.
Beje, šis
receptas Instagrame sužavėjo net ir tvirto kūno puoselėtojus, tokius kaip
būsimą policininkę ir kūno lavintoją, kuris dar patarė, kad žuvį prieš
kepant galima apvolioti ir sėlenose vietoj riešutų. Man riešutai patiko labiau, nes jie priduoda
kokio tai saldumo, skanumo ir riebumo.
Ingredientai:
500 g baltos
žuvies
3 kiaušiniai
(jeigu nenorite vartoti kiaušinių, galite vartoti linų sėmėnų ekstraktą)
300 ml maltų
migdolų arba kokių nors kitų riešutų, bei sėklų
Druskos
Pipirų
Skoniui
paaštrinti galima riešutų miksą pagardinti džiovinta paprika, džiovintais bazilikais ar parmezanu.
Gaminame:
- Suplakite kiaušinius šakute.
- Susmulkinkite riešutus ir sėklas smulkintuve. Į mišinį galite įdėti prieskonių, žolelių, druskos ir pipirų.
- Supjaustykite menkės filė į piršto storumo gabalėlius.
- Pirmiausiai pamirkykite žuvies gabalėlius kiaušinyje, o paskui riešutų mišinyje.
- Guldykite apvoliotus gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Šaukite skardą su piršteliais 25 minutėms į orkaitę įšidlytą iki 175° C.
- Po 25 minučių kai piršteliai pageltonuos ir pakvips ,galite pirštelius traukti iš orkaitės. Tik prižiūrėkite, kad per daug neapskrustų plutelė.
Piršteliai skanūs ir kitą dieną ištraukti iš šaldytuvo.
Skonis toks tarsi tai būtų nesaldūs sausainiai.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Kadangi piršteliai sausoki, man patinka juos mirkyti
į graikiško nesaldaus jogurto ir Sambal Oelek, becukriame aitriame turkiškame
padažo mišinyje. Jį galite pasigaminti taip: 3 šaukštai graikiško jogurto ir
1 arbatinis šaukštelis Sambal Oelek. Jeigu skubate užteks ir tų dviejų
ingredientų, bet jeigu norite dar daugiau skonio įpjaustykite į jogurtą svogūno
laiškų. Viską sumaišykite.
Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą