Šį savaitgalį svečius vaišinau šiais nesaldžiais
mufinais. Nu, man labai patiko. :-)
Jie tokie maistingi, kad galite dėtis į rankinuką vietoj
sumuštinio.
200 ml saulėgrąžų sėklų
6 arb.š. kepimo miltelių
200 g pepperoni, salami ar kokios nors kitos dešros su prieskoniais
4 kiaušiniai
300 ml grietinės (čia Kesam)
100 ml alyvuogių aliejaus
2 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako
2 valg.š. džiovinto baziliko
2 arb.š. džiovinto rozmarino
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
60 g tarkuoto parmezano
1. Susmulkinkite sezamus ir
saulėgrąžas blenderyje.
2. Supilkite sėklų miltus į dubenį ir įberkite kepimo miltelius. Padėkite šį dubenį į šoną.
3. Supjaustykite dešrą į mažus gabalėlius.
4. Išplakite kiaušinius, grietinę, alyvuogių aliejų, česnakus ir prieskonius kitame dubenyje.
5. Įmaišykite sutarkuotą parmezaną į miltus, tada ten pat supilkite kiaušinio plakinį ir dešrą.
6. Supilsykite tešlą į formeles.
7. Kepkite orkaitėj 160° C temperatūroje 25-30 minutes.
8. Vėsinkite ant grotelių.
Tinka su salotomis arba vieni.
2. Supilkite sėklų miltus į dubenį ir įberkite kepimo miltelius. Padėkite šį dubenį į šoną.
3. Supjaustykite dešrą į mažus gabalėlius.
4. Išplakite kiaušinius, grietinę, alyvuogių aliejų, česnakus ir prieskonius kitame dubenyje.
5. Įmaišykite sutarkuotą parmezaną į miltus, tada ten pat supilkite kiaušinio plakinį ir dešrą.
6. Supilsykite tešlą į formeles.
7. Kepkite orkaitėj 160° C temperatūroje 25-30 minutes.
8. Vėsinkite ant grotelių.
Tinka su salotomis arba vieni.
Dešrinukai |
Komentarai
Rašyti komentarą