Namuose gaminti tako prieskoniai


Tikriausiai pastebėjote, kad gatavai paruoštuose produktuose daug druskos. Ne išimtis ir prieskonių mišiniai.
Pasirodo, galima prieskonių mišinius susimaišyti patiems.
Šį mišinį, kurį čia pateikiu galite naudoti maltos mėsos patiekalams ir troškiniams gardinti, padažams su grietine gaminti.

Ingredientai:

2 valg.š. aitrųjų paprikų miltelių
2 valg. š. maltų kmyninių kumynų
2 arb.š. svogūnų miltelių
2 arb.š. paprikos miltelių
1 arb.š. druskos
1 arb.š. maltų juodųjų pipirų
1 arb.š. džiovinto raudonėlio
1/2 arb.š. aitrųjų paprikų dribsnių
1 arb.š. psylliumo

Visus prieskonius atmatuoti ir sumaišyti. Jeigu norite švelnesnio varianto, praleiskite aitriąsias paprikas.
Laikykite uždaroje dėžutėje arba stikliniame inde.

NAUDOJIMAS:

Pakepinkite maltą mėsą arba vištieną keptuvėje. 400 g mėsos reikia 1,5 arba 2 valgomųjų šaukštų namuose gaminto prieskonių mišinio - Tako. Įliekite 100 ml vandens. Leiskite viskam pasitroškinti kol susigers vanduo.

PS Šis Tako prieskonių mišinys yra sveikas ir skanus, o kvapas lygiai toks pats kaip ir originalo. Šioje namuose pagamintoje versijoje nėra jokių priedų, yra mažiau druskos, ir jokio cukraus, plius yra naudingo virškinimui pluošto.


Šaltinis: www.thatcakechick.net


Komentarai