Kiaušinienė su parmezanu


ATSARGIAI. Pirštinė čia ne šiaip sau. Kadangi keptuvė kepa orkaitėje, rankena labai įkaista! ATSARGIAI.
Mano draugė italė sako, kad frittata lietuviškai yra kiaušinienė, bet man daug gražiau skamba frittata, nei kiaušinienė.

3-4 porcijos

4 kiaušiniai
250 g špinatų
2 pomidorai
1 vidutinis svogūnas
2 skiltelės česnako
100 g parmezano
druskos ir pipirų
2 valg.š. alyvuogių aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C šilumos.

Sukapokite svogūną ir česnaką. Pakepinkite juos 10-15 min. vidutiniškoje temperatūroje.

Tuo tarpu nuplaukite špinatus, nusausinkite juos. Supjaustykite stambiai pomidorus. Sutarkuokite sūrį.

Suberkite pomidorus į svogūnus ir pakepinkite 5 min. Tada sudėkite ten pat špinatus. Kai lapai sukris, užpilkite ant daržovių suplaktus kiaušinius. Užbarstykite sūrį ir šaukite fritatą į orkaitę 6-7 minutėm.

Galite užberti druskos ir pipirų, bet atminkite, kad parmezanas yra druska.   


Įkvėpta: Nils-Erik. 


Komentarai