Kulinarinis terminas stir–fry lietuviškai išsiverčia kaip maišyk ir kepk. Pasidairius po kitus maisto blogus pamačiau,
kad rašantys maisto tema yra linkę vartoti angliškąjį terminą.
Šis kiaulienos stir-fry yra mėlynas dėl mėlyno kopūsto.
2 porcijos2 valg. š. žemės riešutų aliejaus
4 išspaustosčesnako skiltelės
1 arb. š. tarkuotos imbiero šaknies
3 smulkiai su kapoti laiškiniai svogūnai,
½ mažo raudono kopūsto, plonai supjaustyto
½ raudonos paprikos
10 ankštinių žirnių
200 ml daržovių sultinio
1 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. miltelinės stevijos
140 g kiaulienos filė, supjaustytos mažais plonais gabalėliais
1 valg. š. sezamo sėklų
1.
Įkaitinkite wok tipo keptuvę arba
tiesiog didelę keptuvę. Supilkite ten aliejų. Suberkite česnaką, imbierą, ir
laiškinius svogūnus. Pakepinkite keletą minučių kol svogūnai suminkštės.
2.
Suberkite kopūstą, raudoną papriką,
žirnius, sultinį, sojos padažą ir miltelinę steviją ir energingai pamaišykite. Suberkite
kiaulieną ir kepkite neuždengę 5-10 min. Pamaišykite.
3.
Patiekite apibarstę sezamo sėklomis.
Patiekalas primena Thai
virtuvę.
Šaltinis:
Laura Lamont, The New Low-Carb Diet
Cookbook, Watkins Publishing Limited 2014, Kindle edition.
Komentarai
Rašyti komentarą