Low carb Florentinai
Apie Florentinus pirmą kartą sužinojau čia Norvegijoje iš
lietuvės klaipėdietės. Jie buvo pagaminti iš corn flakes ir kondensuoto pieno.
Labai žavus saldumynas, bet ne low carbiškas.
Tačiau, kas ieško tas randa (atitikmenis)! Sukrino puslapyje radau
estišką blogą pavadinimu lesscarbs, o ten mano džiaugsmui Low Carb sveikesnius mūsų
klubams Florentinus! Receptu
dalinuosi išverstu tiesiai iš estų kalbos.
Ingredientai:
1 kiaušinio
baltymas100 g pjaustytų/kapotų migdolų
2 valg. š. miltelinio Sukrino arba kito natūralios kilmės saldiklio.
Gaminame:
Lengvai išplakite kiaušinius šakute. Suberkite saldiklį
ir migdolus. Viską sumaišykite.
Išdėliokite masę šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos
ir pasistenkite suploti juos į sausainius. Tada kepkite 150 C orkaitėje 20-25
minutes iki kol sausainiai pageltonuos.
Atvėsus vieną pusę galite aptepti juodu šokoladu.
Komentarai
Rašyti komentarą