Burokai man asocijuojasi su barščiais arba su burokėlių mišraine. Ši Škotiška
sriuba yra gana įdomi nes kombinuoja burokus su obuoliais. Man tai – naujiena.
Gal ir jums?
Receptas
½ kg šviežių burokų1 valg. š. alyvų aliejaus
2 svogūnai, smulkiai supjaustyti
2 rūgštūs obuoliai, išdarinėti, supjaustyti laiveliais ir apipilti citrinų sultimis, kad neparuduotų
1 ½ l. vištienos arba daržovių sultinio
2 anyžiai
Druskos ir pipirų
Susmulkitnto laiškinio svogūno
1 valg. š natūralaus jogurto
1 arb .š. tarkuoto krieno
Manau, žinote ką toliau reikia daryti...
Burokai šiame recepte išverdami orkaitėje prie 200 laipsnių C, burokus sudėjus
į indą su 1 cm vandens. Ten jie taip kepami kol pasidaro įmanoma į juos įkišti
aštrų peilį. Ištraukus iš orkaitės perpilkite burokus šaltu vandeniu. Tegul
ataušta, nes vėliau reikės supjaustyti.
Sušildykite aliejų puode. Pakepinkite svogūną puode su aliejumi iki kol
svogūnas suminkštėja. Įberkite obuolius. Supjaustytus burokus taip pat įberkite
ten pat. Supilkite sultinį, anyžius, pagardinkite druska ir pipirais ir
leiskite ramiai sriubai virti 15 min. Išimkite žvaigždinį anyžių ir
susmulkinkite viską rankiniu mikseriu. Patiekite su smulkiai pjaustytu svogūno
laišku ir trupučiu jogurto bei krieno.
Sriuba labai tinkama užšaldyti.
Šaltinis: Mimi Spencer, Dr. Sarah Schenker 5:2 Dietens Kokebok, Gylendal 2014.
Komentarai
Rašyti komentarą