Originaliame Anikos Dahlqvist
recepte šis patiekalas yra pavadintas Šafrano blynai, bet kai išsikepiau,
pamačiau, kad tai gryniausias mūsų apkepas, tik gal plonesnis.
4-6 porcijos
2 dl varškės
3 kiaušiniai1 ½ dl grietinėlės
1 dl migdolų
1-2 šaukšteliai medaus
½-1 g šafrano
Kepamas šis blynas 200 laipsnių
karštumo orkaitėje.
Suplakite kiaušinius su
grietinėle ir medumi. Į kiaušinių masę įmaišykite varškę su šafranu ir gerai
susmulkintus (virtuvės kombaine ar peiliu) migdolus. Ištepkite karščiui atsparų indą sviestu ir supilkite į jį plakinį. Kepkite 30 minučių arba kol blynas-apkepas sukietės ir pageltonuos.
Valgykite šiek tiek atvėsusį su plakta grietinėle ir uogomis.
Šafranas suteikia specifinį skonį, tad jeigu norite tradicinio galite dėti vanilės vietoj šafrano.
Šaltinis: Annika Dahlqvist Matglede med Lavkarbo, Lille Måne, 2010
Komentarai
Rašyti komentarą