Vandens terapija


Antistresinė vandens terapija

Šį kartą iš virtuvės keliaukime į vonios kambarius. Receptas kaip atsipalaiduoti.

Nebereikia eiti į prabangius Spa centrus. Dabar galima namuose atlikti atpalaiduojančias procedūras su vandeniu. Hidroterapija apie kurią tuojau išsamiai paaiškinsiu yra pripažintas vokiškas spa gydymas ir yra labai paprastas ir prieinamas būdas atsipalaiduoti namuose.

Šią procedūrą galite atlikti vakare prieš svarbią prezentaciją, kai sunku užmigti arba kai kankina nemiga bei raumenų skausmai. Kitą dieną būsite žvalūs kaip voverė (lietuviškai)/ ramunė (iš anglų „fresh as a daisy“)/ žuvis (iš norvegų "frisk som en fisk").  

Ko reikės:
Vonios su vandeniu arba dušo su tekančiu vandeniu
Antklodės užvalkalo (labai svarbus komponentas)

Darome taip:
Vakare prieš eidami miegoti nusimaudykite duše arba vonioje arba tada kai jaučiate didžiausią stresą. Neplaukite galvos. Prieš eidami į dušą pasiruoškite antklodės užvalkalą. Prieš maudymąsi išsiplaukite dantis, kad galėtumėte eiti tiesiai į lovą.

Išlipkite iš vonios ar dušo ir nesausindami kūno apsisiauskite antklode. Taip apsisiautę atsigulkite į lovą. Jus siaučianti antklodė tarnaus kaip miegmaišis. Ant viršaus užsiklokite šiltu užklotu ir nugrimzkite į miegą. Nesijaudinkite, lova nesušlaps.
Gali taip atsitikti, kad norėsis viską mesti ir bėgti. Būkite kantrūs, išlaukite 15 minučių. Po kiek laiko aktyvuosis raminanti parasimpatinė nervų sistema. Kūną užlies šiluma, kuri pasklis po visą kūną. Šis poveikis yra pats artimiausias migdomiesiems. Gulėkite taip visą naktį. Saldžių sapnų.   

Jeigu procedūrą atliekate su vaikais, pasėdėkite prie jų pirmas 15 minučių, kol jie nusiramins.

PS Kai kurie žmonės yra tokie įsitempę ir neturintys ryšio su savo kūnu, kad nemėgsta šios terapijos, kiti negali be jos gyventi. Man ji patiko. Kūnas iš tiesų atsipalaiduoja. Pabandykit. O kaip jums? 

 


Šaltinis: Ninka-Bernadette Mauritson Kjernesunn Familie: Slik Gjør du det!, Cappelen Damm 2010.

Komentarai