Ruduo, geras metas sriuboms
Pomidorų sriuba
500 g pomidorų1 svogūnas
½ šviežias čili arba 1 žiupsnelis čili miltelių
1 valg. šaukštas alyvų aliejaus
2 skardinės kapotų pomidorų
1 litras daržovių buljono
3 valg. š. alyvų aliejaus
½ arb. š. druskos
1 arb. š. pipirų
1 valg. š. kapoto baziliko/ raudonėlio arba ½ arb. š. džiovinto
2-3 kietai virtų kiaušinių
Gaminame:
Supjaustykite pomidorus skiltelėmis, svogūną skiltelėmis,
sukapokite čili.
Pakepinkite svogūną ir čili puode su 1 šaukštu alyvų
aliejaus, sumeskite šviežias pomidorų skilteles.
Pridėkite hermetiškų pomidorų, daržovių buljoną ir
palikite viską virti 15 minučių.
Nuimkite puodą nuo viryklės ir susmulkinkite viską
rankiniu blenderiu.
Įpilkite 3 šaukštus alyvų aliejaus ir pagardinkite
druska, pipirais ir prieskoniais.
Patiekite sriubą su kiaušinio riekelėmis.
Vietoj kiaušinio galite naudoti avokadą.
Galite sriubą gardinti grietine.
Jeigu norite daugiau skonio įpilkite 1 arb. š. Worcestershire padažo arba 1 arb. š. Tabasko padažo.
Vietoj kiaušinio galite naudoti avokadą.
Galite sriubą gardinti grietine.
Jeigu norite daugiau skonio įpilkite 1 arb. š. Worcestershire padažo arba 1 arb. š. Tabasko padažo.
Patarimas: Galite sriubą virti su 500 g vištienos filė gabalėlių ir
įpilti grietinėlės jeigu norite sotesnio varainto.
Šaltinis: Hexeberg og Sakariassen Frisk med Lavkarbo: 100 Oppskrifter, Cappelen Damm, 2011.
Komentarai
Rašyti komentarą