Žodis biskoti
yra kilęs iš lotynų kalbos ir reiškia dvigubai keptas/ gamintas. Dvigubai
keptas pyragaitis ar sausainis yra kietas ir gali ilgai stovėti. Tai štai kas
yra tie akmeniniai daugiamečiai itališki pyragai!
Kadangi šie sausainiai yra kieti ir sausi, jie yra
patiekiami su gėrimu į kurį galima juos pamirkyti ir suminkštinti prieš valgant.
Biskoti mirkomi į apelsinų sultis, kavą, arbatą. Italijoje net į vyną, bet čia
jau itališkos virtuvės paslaptys.
Biscotti
receptas
200 g maltų
migdolų be odelės1 sauja kapotų nemaltų migdolų su odele
80 – 100 g sukrino
2 valg. š. psyliumo luobelių, kaip čia
2 arb. š. kepimo miltelių
Sėklų iš 1 vanilino ankšties
Tarkuota 1 citrinos žievė
2 kiaušiniai
1. Užkaitinkite
orkaitę iki 175 C.
2. Sudėkite
visas sausas dalis ir sukriną arba kitą saldiklį į dubenį.
3. Nutarkuokite
citrinos žievelę. Perpjaukite vanilino ankštį ir išskobkite sėklas šaukšteliu.
Sudėkite citrinos žievę ir vanilino sėklas į migdolų mišinį. Galima įdėti
džiovinto abrikoso.
4. Įmaišykite
du kiaušinius. Išmaišykite tešlą kol ji taps vienalytė.
5. Iš
tešlos suformuokite dvi dešras ir suplokite jas padėję ant skardos. Storumas ir
platumas priklauso nuo jūsų. Kepkite dešras orkaitės viduryje 25 minutes. Tada
ištraukite iš orkaitės ir supjaustykite į klasikines nuožulnias biskotti
formas.
6. Vėl
pašaukite į orkaitę, šį kartą 75 C karštyje ir palikite orkaitės duris šiek
tiek praviras. Dabar jie iškeps ir taps iš tiesų trapūs. Tai gali užtrukti iki
3 valandų.
7. Po 2 ½ val.
patikrinkite ar sausainiai iškepę ir gerai išdžiūvę. Turi būti sunku įkąsti.
Tada išimkite ir atvėsinkite.
Mirkykite į šiltą kavą arba arbatą ir skanaukite.
Komentarai
Rašyti komentarą