Šiandien gaminau majonezą pagal danės sveikuolės Ninkos receptą. Pavyko gerai ir skonis tikrai nenuvylė.
Majoneze yra datulių, kurios turi mažai baltymų ir daug angliavandenių, todėl tai nėra jau labai mažaangliavandeniškas (low carb) receptas, bet sveikas tai tikrai.
1 didelis prinokęs avokadas
6 datulės be kauliukų
2 valg. š. obuolių sidro acto
1 valg. š. citrinų sulčių
½ skiltelės česnako
½ arb. š. druskos
PS
Jeigu esate peršalę ir kosite yra įrodyta, kad datulės
pavirtos piene palengvina peršalimo simptomus ir kosulį. Tikriausiai tai dėl
didelio cukraus kiekio jose ir kitų nenustatytų savybių.
100 g datulių pavirkite keletą minučių ½ litro pieno
(karvės ar sojos). Suvalgykite datules su pienu. Galima įsidėti šaukštelį
medaus.
Šaltiniai: Ninka- Bernadette Mauritson Kjernesunn Familie: Slik Gjør du det!, Cappelen Damm 2010.
George D. Pamplona-Roger Frisk av Mat, Norsk Bokfrolag, 2014.
Komentarai
Rašyti komentarą