Nu fantastika, ne desertas! Kai pamačiau šiuos kubelius, pamilau
iš pirmo žvilgsnio. Atrodo labai gražiai, o sudedamosios dalys tokios natūralios
ir paprastos. Tačiau šis desertas, kubelis, pyragėlis yra truputį probleminis
(žr. po receptu.) Pirmą kartą gaminant, ne
taip supratau receptą ir supyliau apelsinus su visu minkštimu. Taigi, dėmesio,
reikia naudoti tik apelsinų sultis.
Sudedamosios dalys:
1 apelsinas4 dl anakardžių riešutų
100 g džiovintų abrikosų
1 valg. š. šviežiai tarkuoto imbiero
150 g tamsaus šokolado, 75 % kakavos
Gaminimas:
Nutarkuokite žievelę
nuo apelsino ir padėkite į šalį. Perpjaukite apelsiną į dvi dalis ir
išspauskite iš jo sultis. Sultis, riešutus, abrikosus ir imbierą sudėkite į
virtuvės kombainą ir sumalkite viską iki vientisos masės. Iš riešutinės tešlos
suformuokite 1 cm storumo stačiakampį.
Ištirpdinkite
šokoladą ir užliekite jį ant riešutų tešlos. Apibarstykite tarkuota apelsino
žievele. Padėkite šaltai.
Kai viskas atvėsta, bent jau man, iškyla problemos kaip
viską supjaustyti į tuos kubelius. Šokoladas suaušęs ir skyla, o masė apačioje
lipni ir minkšta kaip marmeladas. Vienas iš būdų yra įkaitinti peilį karštame vandenyje
ir pjauti labai atsargiai. Kitas būdas atšaldyti pyragą šaldymo kameroje, bet
ne iki akmeninio kietumo, tik kokį pusvalandį, tada pjaustyti. Gal jūs rasite
dar geresnį būdą! Pasidalinkite jei pavyks.
(Šaltinis: Ulrika Davidsons Kokebok om 5:2, Exlibris Media AS, 2014.)
Komentarai
Rašyti komentarą