Kitur dar rašomas kaip ‘tsatsiki’- yra užkandis ruošiamas iš jogurto, aliejaus, agurko,
česnako ir mėtos. Žodis ‘tzadziki’ yra atkeliavęs per naująją graikų kalbą iš
turkų cacık. Tai padažas, užkandis arba
dip’as duonai, daržovėms bei mėsai. Tzadziki yra naudojamas ir kaip padažas
salotoms sumaišyti.
Obuolių tzadziki tai nauja tradicinio tzadziki atmaina
ir yra tiesiog gaivios salotos.
Obuolių Tzadziki
½ raudono obuolio
3 cm poro
½ - 1 česnako skiltelės
1 dl turkiško jogurto, 10 % riebumo
Druskos ir pipirų
Supjaustykite obuolį į mažus gabalėlius.
Supjaustykite porą bei smulkiai sukapokite česnaką.
Sukrėskite jogurtą, druską ir pipirus. Išmaišykite.
Šaltinis: Ulrika Davidsson Kokebok om 5:2, Exlibris Media 2013.
Komentarai
Rašyti komentarą