Kartais pusryčiams norisi ko nors saldaus. Vienas iš
variantų yra šokoladinis užtepas. Jį galima tepti ant duonos ar kokio traškučio iš sėklų. Taip pat galima pakabinti šaukštelį šio užtepo prie kavos vietoj saldainio.
Tai sveikesnis šokoladinis užtepas negu įprastinis.
Galima naudoti šokoladą be cukraus.
50 g tamsaus
šokolado mažiausiai su 70% kakavos1 dl grietinėlės
1 valg. š. kokosų aliejaus
60 g sviesto
2 arb.š. kakavos miltelių
1 arb.š. miltelinio Sukrino
Gamyba:
1. Ištirpdinkite
šokoladą. Supilkite grietinėlę.2. Įplakite kokosų aliejų, sviesto gabalėlius, kakavos pudrą ir sukrino pudrą.
3. Jeigu reikia dar įmaišykite kakavos ir sukrino.
Laikymas: Šaldytuve. 2 savaites. (Man taip ilgai
neužsistovėjo J)
Šaltinis: Dr. Sofie Hexeberg og Birthe Storaker, Frisk med Lavkarbo: Frokost og Lunsj, Cappelen Damm, 2011.
Komentarai
Rašyti komentarą