Sudėtinės dalys:
20 g sviesto
25 g migdolų miltų
10 g fiberfin'o
1 dl grietinėlės
1 dl vandens
1/2 arb. š. Saldžiosios Ceratonijos lipų (angl.locust bean gum arba LBG;
norv. Johannesbrødkjernemel. Labai bibliškas augalas, paskaitykit.)
1. Ištirpdykite sviestą puode.
2. Į sviestą įmaišykite migdolų miltus ir FiberFin'ą.
3. Supilkite
grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.
4. Įpilkite
vandensį į stiklinę su dangteliu. Įberkite į vandenį saldžiosios ceratonijos
lipų ir gerai suplakite.
5. Supilkite
plakinį į puodą ir išmaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies 5
minutes.
6.
Atskieskite pienu arba grietinėle jeigu košė yra per tiršta. Jeigu per skysta,
įmaišykite vieną iš birių dalių.
7. Jeigu
košėje susidarė gumulėlių, galite paplakti masę rankiniu mikseriu (man to
nereikėjo griebtis).
Šaltinis: Dr. Sofie Hexeberg og Birthe Storaker "Frisk med Lavkarbo: Frokost og Lunsj" Cappalen Damm, 2011.
Komentarai
Rašyti komentarą