Gal dėl to,
kad šis tortas nėra labai saldus, jo nesinori suvalgyti absoliučiai viso, kaip
dažniausiai atsitinka su cukraus pilnais kreminiais tortais. Aš laikau tai
pliusu. Nors jeigu norisi saldžiau, patarčiau įdėti papildomą šaukštą saldiklio
ir į grietinėlę ir į biskvitą. (Kitą kartą ir aš taip darysiu.) Tačiau būtent šį
tortą galima valgyti su šaukštu net neatsipjovus, kaip tai daro kultūristai po
varžybų pavargę nuo vištienos ir baltyminių dietų. Nors gal ne, geriau
atsipjauti gražiai.
Tortas su Miško Uogomis be miltų (gluten
free)
Biskvitas
6 kiaušiniai
2 ½ dl
grietinėlės2 valg. šaukštai Sukrino
60g sumaltų kokoso drožlių (drožlės sumaltos kavos malimo mašinėle pavirsta į miltus)
30 g migdolų miltų
1 ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 valg. š. psyliumo luobelių
Išplakite
kiaušinius ir grietinėlę. Įberkite Sukrino, maltų kokoso drožlių, migdolų
miltų, kepimo miltelių ir psyliumo. Viską gerai išplakite ir leiskite tešlai
pailsėti 10 minučių. Padalinkite tešlą į tris dalis ir paskirstykite į 22 cm
sviestu išteptą apvalią formą. Kepkite orkaitėje 180 C 18 minučių.
Miško uogų grietinėlės kremas
5dl
grietinėlės
300 g
šaldytų miško uogų
2 valg. š.
Sukrino pudros
150 g
šviežių aviečių
50 g
šokolado
Citrininės
melisos papuošimui (galima praleisti)
1.
Išplakite grietinėlę. Sutrinkite šaldytas uogas su Sukrino pudra. Į pusę
išplaktos grietinėlės įmaišykite sutrintas uogas. Pertepkite biskvito blynus
grietinėle paraudusia nuo sutrintų uogų.
2.
Aptepkite šonus ir viršų likusia grietinėle. Apibarstykite šokolado
drožlėmis ir papuoškite šviežiomis avietėmis bei citrinine melisa.
Patarimas: Migdolų miltai yra labai tinkami
naudoti mažai angliavandenių turinčiuose kepiniuose. Migdolų miltus galima
pasidaryti patiems iš migdolų: sukapokite riešutus ir sumalkite juos kavos
malimo mašinėle arba blenderiu.
(Šaltinis:
Allers Lavkarbo Nr. 1/2014)
Puiku. Skanu vien tik paskaicius..
AtsakytiPanaikintiAciukas. Smagu!
AtsakytiPanaikinti