Įdomiausia
ką sužinojau domėdamasi LCHF (Low Carb High Fat) yra tai, kad mūsų kūnas sugeba pasigaminti cukraus
iš proteinų ir riebalų. Procesas kurio metu tai įvyksta vadinamas gliukoneogenezė.
Žmonėse gliukoneogenezė vyksta kepenyse ir inkstuose.
Kokius riebalus
galima vartoti? Visų pirma natūralius riebalus. Tokius kaip sviestas, alyvuogių
aliejus, rapsų aliejus ir kitus riebalus iš riebios žuvies (skumbrė, lašiša) ir mėsos. Margarinas nėra natūralus
riebalas nes jis kaitinamas, spaudžiamas, chemiškai balinamas, dažomas,
taisomas jo skonis, idant jis būtų panašesnis į sviestą. Margarine yra
pramoniniu būdu išgautų trans-riebalų, kurių gamtoje nėra. Trans-riebalai
susidaro buityje, kai, pavyzdžiui, kepimui skirtas aliejus yra naudojamas daug
kartų. Daugiau apie trans-riebalus galite pasiskaityti www.megaukismaistu.lt Margarinas yra
naudojamas greitai paruošiamame maiste, pusfabrikačiuose, čipsuose nes yra
lengvas naudoti, greitai tirpsta ir yra pigus.
Didžiausią
energijos dalį turime gauti iš natūralių riebalų, kurie nepakelia cukraus lygio
kraujyje. Kai valgome mažiau angliavandenių, juos reikia pakeisti riebalais,
kad neatsirastų alkio jausmas. Žmogaus ląstelių membranos yra sudarytos iš riebalų. Nervų sistema ir smegenys taip pat yra sudaryti iš riebalų ir cholesterolio.
Žmogaus našumas krenta jeigu jam trūksta riebalų.
Todėl vėl
riebesnis recepčiukas.
Šio pusryčio
pagrindinis ingredientas geltonas, arba populiariai Lietuvoje vadinamas
olandiškas sūris. Šį sumuštinį valgant tikrai taukai per barzdą varvės. Malonus aptirpusio sūrio skonis.
Sūrio sumuštinis
Ant 2 storų gabalėlių geltono sūrio
(100 g) užtepti 20 g sviesto. Tarp sūrio gabalėlių įdėti 20g kumpio ir 25g
paprikos. Kepti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos kol sūris aptirps.
(Šaltinis:
Allers Lavkarbo 1/2014)
Komentarai
Rašyti komentarą