Velykų džiaugsmai ir rūpesčiai


Čia Norvegijoje Velykos asocijuojasi su saldainėmis, slidėmis ir kriminalų skaitymu. Tik paskutinėje vietoje yra kiaušinių dažymas. Dažniausiai čia jie net nedažomi. Parduotuvės pilnos didelių kartoninių tuščiavidurių kiaušinių, kurie per Velykas yra prikemšami saldainių ir tarnauja kaip vazelės ar dovanėlės.

Norvegai pasipiktinę. Prieš Velykas didieji prekybos centrai drastiškai atpigino šokoladinius saldainius. Sklando gandai, kad Bergene kažkas užsipirko net 70 kilogramų saldainių. Oh my! Na, pagalvokite, jeigu  saldaniai kainavo 20 kronų už kilogramą, o dabar tik 2 kronas, tai kaip nepirksi?
Darbovietėse darbuotojai vaišinami taip.

Norvegai piktinasi ir kraupsta. Kaip nekraupsi, nes jeigu dar bus paisoma žemiau pateiktų humoristinių taisyklių, kurių dažniausiai ir būna paisoma, tai daug kas tikrai persivalgys saldainių. Galbūt daug kas atsivers į low carbizmą prieš vasaros šventą sezoną, nes norės numesti tuos velykinius kilogramus? Galbūt. Nors, geriau pagalvojus, juk kalorijos nesiskaičiuoja, jeigu valgome linksmindamiesi, ar ne?! J 
 
 

Taigi, pasijuokime ir pasitikrinkime ar nemanome taip, kaip pateikta žemiau dešimtyje taisyklių apie kalorijas.

Kalorijų taisyklės galiojančios per Velykas (ir kitas šventes, bei kartais savaitgaliais):

1.     Jeigu valgai kai niekas nemato – maistas neturi kalorijų.

2.     Jeigu valgai šokoladą užsigerdamas limonadu ar koka kola, kalorijos šokolade yra ištirpdomos koka kolos.

3.     Jeigu valgai su kitais, skaičiuojasi tik tos kalorijos, kurias suvalgai daugiau už kitus.

4.     Maistas vartojamas dėl medicininių priežasčių (pvz., karštas šokoladas, vynas, konjakas, etc.) niekada nesiskaičiuoja.

5.     Kuo daugiau padedi storėti kitiems, tuo plonesnis atrodai pats.

6.     Užkanda prie filmo, video ar muzikos, tokia kaip kukurūzų spragėsiai, riešutų sviestas, šokoladas, traškučiai arba ledinukai neturi kalorijų, nes jie vartojami ne kaip maistas, bet kaip pramogos dalis.

7.     Pyragai neturi riebalų, jeigu jie supjaustomi mažais gabalėliais ir valgomi labai pamažu. Mat susmulkinti riebalai išgaruoja.

8.     Maistas nulaižomas nuo šakučių ir peilių neturi kalorijų, nes tai yra apšilimas prieš rimtą valgymą.

9.     Tokios pačios spalvos maistas turi vienodą kalorijų skaičių, pavyzdžiui pomidorai ir braškių uogienė arba grybai ir baltas šokoladas.

10.     Šaldytas maistas neturi kalorijų, nes kalorija yra šilumos vienetas.  

PS O rimtai, Low carb patarimas – valgykite daugiau tikrų vištos kiaušinių – tai labai mažai kalorijų turintis maistas. Vienas kiaušinukas turi tik mere 77 kcal. Gana daug A, D ir B vitaminų, karotino, geležies ir kitų mineralų. Vienintelis vitaminas, kurio kiaušiniai neturi tai vitaminas C. Bet juk tam nusilupkite apelsiną!
Beje, aš šventėm pasiruošiau šių saldumynų: Energetinių batonėlių ir avižinių rutuliukų su šokoladu kaip nuotraukoje apačioje.

 

Gerų Velykų, mielieji! Su pavasariu.

 

Komentarai

Rašyti komentarą