2015 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Sūrūs sausainiai su moliūgo sėklom


Sūrsainiai

Šiuos sausainius kepu kai norisi kažkuo pakeisti traškią duonelę, arba kai norisi nesaldžių sausainių. Sausainiai ir trapūs ir sutingi. Ant jų galima užsitepti sviesto bei užsimesti sūrio.

Maždaug 34 sausainėliams reikės:

1 nubraukto šaukšto psyliumo (fiber husk)
2-3 dl vandens
1 dl moliūgo sėklų
1,5 dl sezamo sėklų
1 dl saulėgrąžų
1 dl migdolų miltų
1/2 dl fiberfin
1 arb.š. druskos
1/2 dl alyvuogių aliejaus
 džiovinto rozmarino

Gaminame:

1. Išbrinkinkite psyliumą dviejuose decilitruose vandens.

2. Blenderyje sumalkite visas sėklas į miltus.
3. Sumaišykite sumaltas sėklas su migdolų miltais ir Fiberfinu bei 1 šaukšteliu druskos.
4. Įmaišykite aliejų į psyliumo žele ir suberkite į ją visas sausas dalis.
5. Leiskite tešlai pabrinkti 10 minučių. Jeigu tešla atrodo per sausa įpilkite dar truputį vandens.
6. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus. Kai kočiojate, uždėkite ant tešlos plėvelę, kad prie kočėlo neliptų tešla.

7. Su stikline arba sausainių formele išspauskite sausainius.
8. Užbarstykite ant sausainių druskos ir/ar rozmarino ar kokio kito mėgstamo prieskonio.
9. Kepkite vidury orkaitės 160' karštyje 40 minučių. Kai išimsite iš orkaitės sausainiai turėtų būti gana trapūs. Atšalę sausainiai taps dar trapesni.

Šaltinis: 2.
 
 
Fiber Fin - daug ląstelienos turintys miltai

Paprasti, bet skanūs moliūginiai sausainiai


 

2 komentarai:

  1. Nuostabūs sausainiai. Rozmarinas čia nepaprastai tinka. Tačiau man jie visai ne trapūs, o tokie normaliai sukibę. Tiesa, laikau uždarytus dėžutėje. Labai skanu su kiaušiniu, salotomis. Super.

    AtsakytiPanaikinti