Pudra


 
Su amžium kosmetika jau nebelimpa ir viskas. Pasirodo daug ką galima pasigaminti namuose. Aptikau blogą kur blogerė išsamiai pasakoja kaip ir iš ko galima namuose pasidaryti tušą, lūpdažius bei kitą kosmetiką. Galite pasižiūrėti čia.

Aš pabandžiau pasigaminti pudrą iš augalinio krakmolo marantės (angl. arrowroot), apie kurią galite pasiskaityti čia ir kakavos, cinamono bei muskato. Pudros kvapas – nuostabus.

Kiek ko maišyti, priklauso nuo odos atspalvio. Tamsesnei odai daugiau kakavos, šviesesnei daugiau marantės. Nebijokite paeksperimentuoti.
Štai rezultatai:
 

Jeigu į birią pudrą įpilsite alyvuogių (arba jojobos arba migdolų) aliejaus ir supresuosite, pagaminsite kompaktinę pudrą. Pradžioje įpilkite 5 lašus, vėliau daugiau kol gausis norima konsistencija.  

Taip pat reikia nepamiršti, kad nors produktai ir valgomi bei nekenksmingi nereiškia, kad oda juos priims. Pabandykite ir pažiūrėkite kaip ji reaguos.

 


 

Komentarai

  1. O prašome foto ant veiduko, kaip atrodo: SU, ir BE pudros :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai valid request, bet isivaizduoji man netiko sita pudra. Erzino odą. Panašiai kaip ir Uoga Uoga šokoladinio atspalvio kremas! O tokie atrodo nekalti produktai!

      Panaikinti

Rašyti komentarą