2014 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Moliūgų mafinai



Žinau, kad jau siaubingai vėluoju, helovynas buvo vakar, bet dar noriu pasidalinti šiuo moliūgų mufinų receptu. Juk moliūgai dar parduotuvėse, o čia per teliką dar rodo „Goast busters“. 

Moliūgų mufinų receptas
3 kiaušiniai
75 g malti migdolai/ migdolų miltai
75 g malti graikiniai riešutai
1 g sukrino pudros, kaip čia
200 g tarkuoto moliūgo mėsos
¼ dl rapsų aliejaus
1 dl grietinės
1,5 arb. š. kepimo miltelių                   
1,5 valg. š. psyliumo luobelių, kaip čia arba čia
1 arb.š. cinamono
Keletą žiupsnelių kardamono
1 arb. š. tarkuoto imbiero
½ arb. š. vanilės arba 2 šaukštelius vanilės esencijos

Glazūra
150 g kreminio tepaus sūrio
35 g sviesto, atšildyto iki kambario temperatūros
Sukrino pudros
Citrinos sulčių
Truputis tarkuotos apelsino žievės
200 g tamsaus šokolado (70 proc.) papuošimui              

________________

 

Visas sausas dalis sumišykite viename dubenyje. Visas šlapias kitame. Sutarkuotą moliūgą sumaišykite su šlapiu dubeniu. Tada sumaišykite sauso dubenio turinį su šlapiu. Paragaukite viską ir nustatykite ar pakanka saldumo. Jeigu trūksta įberkite dar sukrino pudros. Aš įžėriau dar, nes mėgstu saldžiai.

Supilkite tešlą į formeles ir kepkite 40-45 minutes 175 C karštyje. Jeigu mufinų formos mažesnės mufinai keps trumpiau.

Galzūra

Sumaišykite sviestą su tepamu sūriu. Pasaldinkite sukrinu, trupučiu citrinų sulčių ir trupučiu apelsino žievės. Nepersistenkite ir nepritarkuokite per daug apelsino žievės, ji duoda kartumo. Galite įpilti truputį apelsino sulčių. Alternatyvai galima panaudoti laimo sultis ir laimo žievelę.

Užtepkite galzūrą kai mufinai visai atvės.

Šokoladiniai papuošimai
Ištirpdykite šokoladą vandens vonelėje. Leiskite šokoladui kiek ataušti, kad jis nebūtų toks skystas ir galima būtų juo piešti. Pasiruoškite lapą kepimo popieriaus. Supilkite šokoladą į maišelį/ konditerinį švirkštą. Prakirpkite maišelio gale skylutę ir pieškite voratinklius bei vorus ar kitus kraupius motyvus (jei halovynui). Padėkite popierių su šokoladinėm dekoracijom į šaldytuvą ar šaldymo kamerą. Nuimkite papuošimus ir uždėkite ant mafino.   





 
 
 

Šaltinis: LCHF-bloggen

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą