Moliūgas su chevre



Vis dar tęsiu moliūgų bonanzą. Šį kartą moliūgas keliauja į orkaitę. Skaitydama kitų receptus pastebėjau, kad moliūgas dažnai atsiduria orkaitėje, netgi prieš tapdamas sriuba (žr. Beatos moliūgų receptus). Orkaitė ir kamera myli moliūgą ir atvirkščiai turbūt.      

Moliūgas su chevré ir riešutais

1 kvapusis ‘butternut’ moliūgas
100 g ožkų pieno sūrio chevré
50 g graikiškų riešutų
4 valg. š. medaus
1 žiupsnio čiobrelių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis pipirų

Perpjaukite kvapųjį bonkinį’ butter-nut moliūgą per pusę. Išskobkite sėklas, kai kur moliūgą įpjaukite, kad geriau iškeptų.

Įdėkite moliūgą į karščiui atsparų indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 150 C karštyje 20-30 minučių arba kol moliūgas suminkštės. Išimkite moliūgą iš orkaitės ir padidinkite karštį orkaitėje iki 200 C.

Kol moliūgas kepa paruoškite įdarą. Supjaustykite chevré ožkos pieno sūrį į gabalėlius. Susmulkinkite graikiškus riešutus.

Sudėkite susmulkintą sūrį į moliūgą, apiberkite riešutais. Užberkite druska, pipirais, šviežiu čiobreliu, užliekite trupučiu medaus.

Pašaukite moliūgą atgal į orkaitę ir kepkite kol sūris aptirps, maždaug 5 minutes.   
Kai moliūgas atvės pjaukite iš jo gabalėlius ir dėkite ant lėkštės. Tai labai sotus rudeniškas patiekalas. Pora kąsniukų ir jau persivalgius. Anyway, skanaus. Manau, kad prie šio užkandžio tiktų sausas vynas.



Šaltinis: www.godt.no

Komentarai