2014 m. lapkričio 12 d., trečiadienis

Angliavandeniai ryte - Pusryčių smūtis su bananais ir uogomis


Kaip ir Reda, kurios blogą galite pažiūrėti čia, taip ir mitybos terapeutė ir Zero makaronų išradėja Laura Lamont teigia, kad angliavandenius reikia valgyti ryte.
Laura Lamont yra išleidusi knygą  pavadinimu The New Low-Carb Diet Cookbook, kurią jau minėjau anksčiau. Joje ji nėra tokia ortodoksiška ir leidžia pavartoti sudėtingus angliavandenius su sąlyga, kad jie bus valgomi per pusryčius. 




Kadangi vaisiai yra angliavandeniai turintys nemažai cukraus, todėl reikėtų juos valgyti ryte ir apsiriboti viena porcija per dieną. Bent taip jau rašo įvairūs mitybos guru. Tačiau mano manymu taip yra daug geriau nei atsisakyti vaisių visai. Be vaisių aš gyventi negaliu.  

 Pusryčių smūtis á la Laura Lamont
1 porcija

1 bananas
100 g šaldytų aviečių (atitirpdinkite truputį)
200 ml avižų pieno (arba ryžių arba sojos arba karvės)
1 š. natūralaus jogurto
1 š. agavų sirupo
1/3 arb. š. cinamono
2 š. proteino miltelių 

(Maždaug 56 g angliavandenių)

Sudėkite visus ingredientus į blenderį ar maisto procesorių ir išplakite kol viskas pavirs į kreminę masę. Pilkite į stiklinę ir gerkite.

Lamont citata apie desertus/cukrų, kuri man labai patiko: 





Šaltinis: Lamont, Laura The New Low-Carb Diet Cookbook Watkins Publishing Limited, 2014.  
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą