2014 m. gruodžio 5 d., penktadienis

Avižinė košė su indišku prieskoniu

 
 
Labai gerai užpildanti ir sušildanti košė. Tinka šaltą žiemos rytą, nes prieskoniai sujudina visą sistemą. Plius avižos yra lėtai energiją skleidžiantys angliavandeniai, kurious galima valgyti laikantis low carb mitybos, bet tik ryte.
Ir dar girdėjau, kad avižos yra absoliutus laimėtojas super foods kategorijoje.

2 porcijos
100 g avižų dribsnių
400 ml avižų pieno
40 g migdolų
1 arb. š. cinamono
1 arb.š. muskato (šviežiai patarkuoto, jeigu turite riešutą)
½ arb.š. tarkuoto imbiero
2 gvazdikėliai
½ arb.š. vanilės ekstrakto
2 arb.š. agavų nektaro/ sirupo
1 ½ valg.š. natūralaus jogurto patiekti kai košė išverda

Sudėti visus ingredientus, išskyrus jogurtą, į puodą ir užvirti ant silpnos kaitros. Ir virti, (oh my!) net 30 minučių! Aš tiek ilgai tikrai neiškenčiu. Visų pirma, ryte norisi ko nors greičiau, visų antra, košė ženkliai išsausėja taip ilgai verdama. Taigi reikia maišyti ir/arba užpilti dar truputį avižų pieno. Paverdu iš viso 20 minučių.

Bet kai ši košė pagaliau išverda tai ji yra tikrai kažkas tokio!     

PS Kai jau būnu prie durų išeiti, mano taimeris pradeda pypsėti, kad praėjo 30 minučių. Ha, ha!
 

Šaltinis: Laura Lamont, The New Low-Carb Diet Cookbook, Watkins Publishing Limited 2014, Kindle edition.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą